Politika zasebnosti

Politika zasebnosti se zavzema za varovanje vaše zasebnosti. Pišite nam, če imate kakršna koli vprašanja ali težave v zvezi z uporabo vaših osebnih podatkov in z veseljem vam bomo pomagali. Z uporabo te spletne strani in / ali naših storitev se strinjate z obdelavo vaših osebnih podatkov, kot je opisano v tem pravilniku o zasebnosti.

Kazalo vsebine

 1. Opredelitve uporabljene v tem pravilniku
 2. Načela varstva podatkov, ki jim sledimo
 3. Kakšne pravice imate glede vaših osebnih podatkov
 4. Katere vaše osebne podatke zbiramo
 5. Kako uporabljamo vaše osebne podatke
 6. Kdo še ima dostop do vaših osebnih podatkov
 7. Kako varujemo vaše podatke 
 8. Informacije o piškotkih
 9. Kontaktni podatki

Opredelitve

Osebni podatki – vse informacije o določeni ali določljivi fizični osebi.
Obdelava – vse operacije ali niz operacij, ki se izvajajo na osebnih podatkih ali na zbirkah osebnih podatkov.
Oseba / posameznik – fizična oseba, katere osebni podatki se obdelujejo.
Otrok – Slovenska zakonodaja določa, da je otrok mladoletna oseba do osemnajstega leta starosti.
Mi, nas, naše (v prvi osebi množine) – lastnik in / ali upravljalec spletne strani
Vi, vas, vaše (v drugi osebi množine) – obiskovalec ali uporabnik spletne strani

Načela varstva podatkov

Obljubljamo, da bomo upoštevali naslednja načela varstva podatkov:

 • Obdelava je zakonita, poštena in pregledna. Naše obdelovanje podatkov ima zakonite razloge. Vedno upoštevamo vaše pravice in to še pred obdelavo osebnih podatkov. Nudimo vam informacije o obdelavi podatkov na vašo zahtevo.
 • Predelava je omejena na namen. Naše obdelovalne dejavnosti ustrezajo namenu zbiranja osebnih podatkov.
 • Obdelava se opravi z minimalnimi podatki. Zbiramo in obdelamo le minimalne količine osebnih podatkov, ki so potrebni za kateri koli namen.
 • Obdelava je omejena s časovnim obdobjem. Vaših osebnih podatkov ne bomo shranjevali dlje, kot je potrebno.
 • Trudili se bomo, da bomo zagotovili točnost podatkov.
 • Trudili se bomo, da bomo zagotovili celovitost in zaupnost podatkov.

Pravice posameznika

Posameznik ima naslednje pravice:

 1. Pravica do informacij – pomeni, da imate pravico vedeti, ali se vaši osebni podatki obdelujejo; kateri podatki so zbrani, od kod so pridobljeni, zakaj in kdo jih obdeluje.
 2. Pravica do dostopa – pomeni, da imate pravico do dostopa do podatkov, ki so zbrani o vas. To vključuje pravico, da zahtevate in pridobite kopijo zbranih osebnih podatkov o vas.
 3. Pravica do popravka – pomeni, da imate pravico zahtevati popravek ali izbris osebnih podatkov, ki so netočni ali nepopolni.
 4. Pravica do izbrisa – v določenih okoliščinah lahko zahtevate izbris osebnih podatkov iz naših evidenc.
 5. Pravica do omejitve obdelave – pomeni, v kolikor veljajo določeni pogoji, imate pravico omejiti obdelavo vaših osebnih podatkov.
 6. Pravica do ugovora obdelave – v nekaterih primerih imate pravico nasprotovati obdelavi vaših osebnih podatkov, na primer v primeru neposrednega trženja.
 7. Pravica do ugovora avtomatizirani obdelavi – pomeni, da imate pravico do ugovora avtomatizirani obdelavi, vključno s profiliranjem; in da niste predmet odločitve sprejete izključno z avtomatizirano obdelavo. To pravico lahko uveljavite, kadar pride do izida profiliranja, ki ima pravne učinke, ki zadevajo ali bistveno vplivajo na vas.
 8. Pravica do prenosljivosti podatkov – imate pravico, da svoje osebne podatke pridobite v strojno berljivi obliki ali če je to izvedljivo, kot neposreden prenos iz enega obdelovalca podatkov v drugega.
 9. Pravica do vložitve pritožbe – v primeru, da zavrnemo vašo zahtevo po Pravicah dostopa, vam bomo podali razloge zakaj. Če niste zadovoljni z načinom obravnave vaše zahteve, nas kontaktirajte.
 10. Pravica do pomoči nadzornega organa – kar pomeni, da imate pravico do pomoči nadzornega organa in pravico do drugih pravnih sredstev, kot je na primer zahteva za odškodnino.
 11. Pravica do odvzema dovoljenja – imate pravico umakniti katero koli privolitev za obdelavo vaših osebnih podatkov.

Podatki, ki jih zbiramo

Informacije, ki ste nam jih posredovali
To je morda vaš e-poštni naslov, vaše ime, naslov za izstavitev računa, domači naslov itd. – predvsem informacije, ki so potrebne za dostavo izdelka / storitve ali za izboljšanje vaše uporabniške izkušnje. Shranjujemo informacije, ki nam jih posredujete, da lahko komentirate ali opravljate druge dejavnosti na našem spletnem mestu. Ti podatki vključujejo na primer vaše ime in e-poštni naslov.

Informacije, ki se samodejno zbirajo o vas
To vključuje informacije, ki jih samodejno shranjujejo piškotki in druga orodja za sejo. Na primer, podatke o nakupovalnem vozičku, vaš naslov IP, zgodovino nakupovanja (če obstaja) itd. Te informacije se uporabljajo za izboljšanje vaše uporabniške izkušnje. Ko uporabljate naše storitve ali si ogledujete vsebino našega spletnega mesta, se lahko vaše dejavnosti beležijo.

Kako uporabljamo vaše osebne podatke

Vaše osebne podatke uporabljamo za:

 • to, da vam nudimo našo storitev. To vključuje na primer registracijo vašega računa; nudenje drugih izdelkov in storitev, ki ste jih zahtevali; nudenje promocijskih izdelkov na vašo zahtevo in komuniciranje z vami v zvezi s temi izdelki in storitvami; komuniciranje in sodelovanje z vami; in obveščanju o spremembah katerih koli storitev.
 • izboljšavo vaše uporabniške izkušnje;
 • izpolnjevanje obveznosti določenih v zakonih ali pogodbah.

Vaše osebne podatke uporabljamo na podlagi zakonitih razlogov in / ali z vašim soglasjem.
Na podlagi sklenitve pogodbe ali izpolnjevanja pogodbenih obveznosti obdelamo vaše osebne podatke za naslednje namene:

 • da vas identificiramo;
 • da vam zagotovimo storitev ali da vam pošljemo / ponudimo izdelek;
 • komuniciramo bodisi za prodajo ali izdajanje računov.

Na podlagi legitimnega interesa obdelamo vaše osebne podatke za naslednje namene:

 • da vam pošljemo personalizirane ponudbe (od nas in / ali naših skrbno izbranih partnerjev);
 • upravljanje in analiziranje naše baze strank (nakupno vedenje in zgodovino nakupov), da bi izboljšali kakovost, raznolikost in razpoložljivost ponujenih / ponujenih izdelkov / storitev.

V kolikor nas niste obvestili drugače, je naš legitimni interes, da vam lahko ponujamo izdelke / storitve, ki so podobni ali enaki vaši zgodovini nakupov / zgodovini brskanja.

Z vašim soglasjem obdelujemo vaše osebne podatke za naslednje namene:

 • pošiljanje e-novic, novičnikov, glasil in ponudb (od nas in / ali naših skrbno izbranih partnerjev);
 • za druge namene, za katere smo zahtevali vaše soglasje.

Obdelujemo vaše osebne podatke, da bi izpolnili obveznosti, ki izhajajo iz zakonov in / ali uporabljamo vaše osebne podatke za možnosti, ki jih določa zakon. Pridržujemo si pravico do anonimiziranja zbranih osebnih podatkov in uporabe takšnih podatkov. Podatke izven področja uporabe tega pravilnika bomo uporabili le, če so anonimizirani. Vaše podatke za izdajanje računov in druge podatke, zbrane o vas, shranimo tako dolgo, kot je potrebno za računovodske namene ali druge obveznosti, ki izhajajo iz zakonov.

Osebne podatke lahko obdelujemo za dodatne namene, ki niso tu navedeni, vendar so združljivi s prvotnim namenom, za katerega so bili zbrani podatki. Da bi to naredili, bomo zagotovili, da:

 • povezava med nameni, kontekstom in naravo osebnih podatkov je primerna za nadaljnjo obdelavo;
 • nadaljnja obdelava ne bi škodila vašim interesom in
 • bi bili podatki primerno zaščiteni za obdelavo.

Obvestili vas bomo o kakršnih koli nadaljnjih obdelavah in namenih.

Kdo še lahko dostopa do vaših osebnih podatkov

Vaših osebnih podatkov ne delimo z neznanci. Osebne podatke o vas v nekaterih primerih zagotavljamo našim zaupanja vrednim partnerjem, da vam bodisi omogočijo storitev ali izboljšajo uporabniško izkušnjo. Podatke delimo z:

Naši partnerji za obdelavo:

Naši poslovni partnerji:

 • Nihče.

Povezane tretje osebe:

 • Nihče.

Delamo samo s partnerji za obdelavo, ki lahko zagotovijo ustrezno raven varstva osebnih podatkov. Vaše osebne podatke razkrivamo tretjim osebam ali javnim uslužbencem, če smo to pravno zavezani. Osebne podatke lahko razkrijemo tretjim osebam, če ste se s tem strinjali ali če obstajajo drugi pravni razlogi.

Kako varujemo vaše podatke

Trudimo se, da vaše osebne podatke skrbno varujemo. Za komunikacijo in prenos podatkov (npr. HTTPS) uporabljamo varne protokole. Kadar je primerno, uporabljamo anonimiziranje in psevdonimiziranje. Spremljamo naše sisteme za morebitne ranljivosti in napade. Na spletni strani uporabljamo dodatne varnostne vtičnike, ki ščitijo spletno stran pred različnimi načini vdora.

Čeprav se trudimo po svojih najboljših močeh, ne moremo garantirati varnosti informacij. Vendar pa obljubljamo, da bomo obvestili pristojne organe o vdorih. Prav tako vas bomo obvestili, če obstaja nevarnost, da bi bile ogrožene vaše pravice ali interesi. Storili bomo vse, kar je v naši moči, da bi preprečili kršitve in vdore in pomagali organom, če bi do tega prišlo. Če imate ustvarjen račun pri nas, upoštevajte, da morate ohraniti svoje uporabniško ime in geslo v tajnosti.

Otroci

Ne zbiramo informacij otrok. Z našimi storitvami ne ciljamo na otroke.

Piškotki in druge tehnologije, ki jih uporabljamo

Uporabljamo piškotke in / ali podobne tehnologije za analizo vedenja strank, upravljanje spletne strani, spremljanje uporabnikovih gibanj in zbiranje informacij o uporabnikih. To naredimo zato, da personaliziramo in izboljšamo vašo uporabniško izkušnjo.

Piškotek je majhna besedilna datoteka, shranjena v računalniku. Piškotki hranijo informacije, ki se uporabljajo za pomoč pri delovanju spletnih mest. Samo mi lahko dostopamo do piškotkov, ki jih je ustvarila naša spletna stran. Piškotke lahko nadzorujete na ravni brskalnika. Če želite onemogočiti piškotke, lahko to ovira uporabo nekaterih funkcij.

Uporabljamo piškotke za naslednje namene:

 • Nujni piškotki – ti piškotki so potrebni, da lahko na naši spletni strani uporabite nekatere pomembne funkcije, na primer prijavo. Ti piškotki ne zbirajo nobenih osebnih podatkov.
 • Funkcionalni piškotki – ti piškotki zagotavljajo funkcionalnost, ki omogoča uporabo naše storitve bolj priročno in omogoča zagotavljanje bolj prilagojenih funkcij. Na primer, vaše ime in e-pošto si lahko zapomnijo v obrazcih za komentiranje, da vam ob naslednjem komentarju ne bo treba ponovno vnesti teh podatkov.
 • Analitični piškotki – ti piškotki se uporabljajo za spremljanje uporabe in učinkovitosti našega spletnega mesta in storitev. Takšne piškotke ima na primer Google Analytics.

Piškotke, shranjene v računalniku, lahko odstranite prek nastavitev brskalnika. Alternativno, nekatere piškotke tretjih oseb lahko kontrolirate z uporabo platform za izboljšanje zasebnosti, kot je optout.aboutads.info ali youronlinechoices.com. Za več informacij o piškotkih obiščite spletno mesto allaboutcookies.org.

Za merjenje prometa na naši spletni strani uporabljamo storitev Google Analytics. Google ima svoj pravilnik o zasebnosti, ki ga lahko tukaj pregledate. Če želite Google Analytics statistikam onemogočiti sledenje, vam omogočamo, da spremenite nastavitve piškotkov na naši spletni strani (izberite modul za nastavitev piškotkov, ki se nahaja levo spodaj, izberite ‘Piškotki tretjih oseb’ ter izberite možnost ‘Onemogoči’ in shranite spremembo), lahko pa onemogočite sledenje Google Analytics tudi tako, da obiščite spletno stran za izključitev storitve Google Analytics.

Kontaktne informacije

Mizarstvo Godeša s.p.
Žerovnica 8a
SI-1384 Grahovo

Davčna številka: 37307096
Matična številka: 5407366000

Telefon: 01 709 62 68
Faks: 01 709 62 68
Mobilni: 031 309408
E-pošta: info@godesa.net

Spremembe Pravilnika zasebnosti

Pridržujemo si pravico do spremembe tega pravilnika o zasebnosti.
Zadnja sprememba je bila izvedena 23.5.2018.